YENİAKİT – MEPBULUT TİCARETİN BARİYERLERİNİ YIKMAYA HAZIRLANIYOR
MEPBULUT TİCARETİN BARİYERLERİNİ YIKMAYA HAZIRLANIYOR
Öncesinde masaüstü versiyon ile tanıdığımız MEPBulut Ticari yazılımına E-Ticaret paket yazılımı da ekledi. Son günlerin en gözde girişimlerinin bulut teknolojileri üzerine kurulu olduğunu söylemek mümkün. MEPBulut ‘a da yerli bir SAAS girişimi diyebiliriz.
Kısaca SAAS Nedir ? Hizmet olarak yazılım (SaaS), kullanıcıların bulut tabanlı uygulamalara İnternet üzerinden bağlanmasını ve bunları İnternet üzerinden kullanmasını sağlar.
Anlaşılacağı üzere yazılımın sadece internet üzerinden kullanılabilmesinin avantajları dezavantajlarından oldukça daha fazla. İnternete bağlı her cihazdan erişimin olması, yedekleme gibi sorunların olmaması ayrıca fiyat olarak ekonomik olması başlıca avantajlar olarak yer almakta.
Geçtiğimiz günlerde MEPBulut yazılıma E-Ticaret paketi de ilave edince birçok kişini ilgisini çekmeyi başardı. Aslında bu sayede yazılım birçok yazılıma entegre olmaktadan kurtuluyor. Aynı yazılım sayesinde bir işletmenin hemen hemen tüm ticari kayıt ve işlemleri aynı platformda yapılabiliyor.
MEPBulut.com ‘un kurucu ve girişimcisi olan Demir Ali TOKTAŞ’ ın şu ifadeleri dikkat çekiyor. MEPBulut ile hedefimiz 360 derece ticaret. Yani bir işletmenin tüm satış kanallarını aynı platformdan yönetmek gibi bir hedefimiz var.
360 Derece Ticaret Nedir Diye Soruyoruz ?
Ticarete yeni başlayan bir girişimci düşünün. İlk ihtiyacı olan fatura kesebileceği, ürün ve müşterilerinin kayıtlarını tutabileceği bir yazılım. Eğer MEPBulut ile başlar ise en küçük standart paketimiz tam olarak ona göre. Aylık 15 TL gibi bir ücret ile sahip olabiliyor. İşlerini büyüttüğünü düşünelim artık kasa ve banka hesapları tutmak istemekte ve genel giderlerini raporlamak istiyor MEPBulut.com ile bir sonraki pakete geçebilir. Bu bağlamda girişimci/işletme sahibi daha sonra aynı yazılım ile mağazalar açabilir, e-ticaret ile internet üzerinden satışlar gerçekleştirebilir, sanal pazar yerlerine ürünlerini satabilir gibi tüm ticari işlerini tek yazılımdan yapabilmektedir. İşletme açısından en güzel yani ; ihtiyacı kadar olan hizmetlerden yararlanarak bütçesinin de sarsmadan işlerine devam edebiliyor.
Ülkemiz açısından girişimcilik eko sistemi henüz istenilen yerde değil. Genç girişimcilerin yeni teknolojiler kullanarak hayatımıza daha ne kadar yenilikler getireceğini merakla bekliyoruz.
Zaman zaman yeni ve teknolojik girişimlere de yazılarımızda yer vermeye devam edeceğiz.
http://www.yeniakit.com.tr/haber/mepbulut-ticaretin-bariyerlerini-yikmaya-hazirlaniyor-370852.html